Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, Bukemal’ı ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ağır silahlarla saldırdı.



MASAR Press Ajansı'nın haberine göre, IŞİD militanlarının, muhalif Meclis-i Åžura el-Mücahidin birliklerinin kontrolünde olan Deyru'z Zor kentinin doÄŸusundaki, Irak sınırında yer alan Bukemal ilçesine ağır silahlarla saldırarak ilçenin denetimini saÄŸladı. 

IŞİD'in saldırıları sonucunda 26 Mücahidin üyesinin öldüÄŸü kaydedilen açıklamada, ilçe çevresinde taraflar arasında yoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı ve IŞİD'in söz konusu ilçede muhaliflere ait askeri araç ile silah deposunu ele geçirdiÄŸi ifade edildi. IŞİD ile muhalifler arasında yaÅŸanan çatışmalar nedeniyle ilçede elektrik ve suyun kesik olduÄŸu, halkın temel gıda malzemelerine ulaÅŸmakta sıkıntı çektiÄŸi dile getirildi. IŞİD ile Meclis-i Åžura el Mücahidin birlikleri arasında yaÅŸanan çatışmalarda halkın kitleler halinde Bukemal terk etmeye baÅŸladığı vurgulandı. 

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ve Rakka bölgesinde de IŞİD militanları ile Özgür Suriye Ordusu' (ÖSO) birlikleri arasında zaman zaman çatışmaların yaÅŸandığı kaydedildi. 

Geçen hafta içinde IŞİD'le yaÅŸanan çatışmalarda Mücahidin birlikleri, Bukemal ilçesinin denetimini saÄŸlamış ve IŞİD militanlarının Irak'ta ele geçirdiÄŸi bölgelerdeki silahların, Irak'tan Suriye'ye geçmesini engellemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.